Brezplačni priročnik
Licare klub
Brezplačni vzorčki

Poiščite si
izdelek
zase!

Ayurvedski vata čaj – notranji mir

Ayurvedski vata čaj – notranji mir

Ajurvedski čaj z ugodnim delovanjem na vata došo
4,90€

Koda artikla: ČA-0009-ČA

Zaloga: Na zalogi

Pridobi 4 točk zvestobe. 4 točk = 0,20€.

Dodaj na listo želja
Volumen: Čajne vrečke 20 x 2g
Poreklo: Francija

Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je pomembna veja alternativne medicine, v Indiji pa tudi način razmišljanja in življenja. Ukvarja se ne le s telesnim zdravjem, pač pa tudi človekovim umom, dušo in čustvi. Temelji na prepričanju, da je človek sestavljen iz petih osnovnih elementov: etra ali prostora, zraka, vode, ognja in zemlje. Tako vsa živa bitja poosebljajo pet elementov, ne samo v svojih fizični zgradbi, ampak tudi v došah, ki urejajo psihosomatsko delovanje. Doše ali bioenergetska načela so tri: Vata, Pitta in Kapha.  Doše uravnavajo vse fiziološke in bioenergetske procese, od dihanja in presnove pa do občutkov in razmišljanja, zato ima vsaka doša poseben izraz tako na telesni, kot tudi duševni ravni. Vsaki doši ustreza določen tip osebnosti. Uživanje mešanice začimb, ki najbolj ustrezajo vaši doši, vam bo prineslo ravnovesje in dobro počutje.

Ayurvedski vata čaj – notranji mir ima posebej ugodno delovanje na vata došo: pomirja in odžene vsakodnevne skrbi, ki vas težijo.

Glavne sestavine čaja so začimbe, ki ugodno vplivajo na vata došo: koromač, sladki koren, koriander in kardamom iz certificirane ekološke pridelave.

OPOZORILO: Ayurvedski vata čaj – dolgo življenje vsebuje sladki koren, zato bi se morale osebe s povišanim krvnim tlakom izogibati prekomernemu uživanju.

Za pripravo večje skodelice čaja potrebujete eno čajno vrečko. Čaj prelijte z vodo, ki ima temperaturo okoli 95°C. Vrečko pustite v vodi 3-4 minute, nato jo odstranite.

Ayurvedski vata čaj – dolgo življenje se najbolj prileže topel, saj tako tekočina, kot tudi toplota, pomirjata povečano vato. Za boljši spanec ali pa, ko ste utrujeni in vznemirjeni, čaju lahko dodate nekaj mleka, ki bo delovalo še dodatno pomirjevalno.

Les Jardins de Gaia Ayurvedski vata čaj – notranji mir

Les Jardins de Gaia je bila ustanovljena leta 1994 v Franciji. Njihova filozofija temelji na prepričanju, da je prihodnost naše matere Zemlje, Gaie, povezana s spoštovanjem do okolju prijaznega kmetijstva. Njihovo delovanje temelji na principih pravične trgovine že od samega začetka, še preden je to postala modna muha.


Prikaži vse artikle blagovne znamke
 • Nasveti in pomoč

  Nasveti in
  pomoč

 • LiCare klub več kot le klub

  LiCare klub več kot le klub

 • Brezplačna in hitra dostava

  Brezplačna in
  hitra dostava

 • 30 dnevna garancija

  30 dnevna garancija

Blagovne znamke na LiCare

test