Brezplačni priročnik
Licare klub
Brezplačni vzorčki

Poiščite si
izdelek
zase!

Ayurvedski kapha čaj – vitalna energija

Ayurvedski kapha čaj – vitalna energija

Ajurvedski čaj z ugodnim delovanjem na kapha došo
4,90€

Koda artikla: ČA-0007-GA

Zaloga: Na zalogi

Pridobi 4 točk zvestobe. 4 točk = 0,20€.

Dodaj na listo želja
Volumen: Čajne vrečke 20 x 2g

Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je pomembna veja alternativne medicine, v Indiji pa tudi način razmišljanja in življenja. Ukvarja se ne le s telesnim zdravjem, pač pa tudi človekovim umom, dušo in čustvi. Temelji na prepričanju, da je človek sestavljen iz petih osnovnih elementov: etra ali prostora, zraka, vode, ognja in zemlje. Tako vsa živa bitja poosebljajo pet elementov, ne samo v svojih fizični zgradbi, ampak tudi v došah, ki urejajo psihosomatsko delovanje. Doše ali bioenergetska načela so tri: Vata, Pitta in Kapha.  Doše uravnavajo vse fiziološke in bioenergetske procese, od dihanja in presnove, pa do občutkov in razmišljanja, zato ima vsaka doša poseben izraz tako na telesni, kot tudi duševni ravni. Vsaki doši ustreza določen tip osebnosti. Uživanje mešanice začimb, ki najbolj ustrezajo vaši doši, vam bo prineslo ravnovesje in dobro počutje.

Ayurvedski kapha čaj – vitalna energija ima posebej ugodno delovanje na kapha došo.

Čaj ima poživljajoč učinek, saj s povečanjem prebavnega ognja, agnija, v telesu prebudi vitalno energijo in spodbuja dobro voljo.

Glavne sestavine čaja so začimbe, ki ugodno vplivajo na kapha došo: zvezdasti janež, ingver, cimet, koriander, črni poper in sladki koren iz certificirane ekološke pridelave. 

Za pripravo večje skodelice čaja potrebujete eno čajno vrečko. Čaj prelijte z vodo, ki ima temperaturo okoli 95°C. Sestavine pustite v vodi 3-4 minute, nato vrečko odstranite.

 

Pijemo ga kadarkoli: zjutraj namesto kave, lahko pa tudi po vsakem obroku, saj sodeluje pri učinkovitejši prebavi.

Ayurvedski kapha čaj – vitalna energija poživlja, zato ga osebe s kapha došo lahko pijejo cel dan, vsi ostali pa za poživitev ali ko se počutimo utrujene.

Les Jardins de Gaia Ayurvedski kapha čaj – vitalna energija

Les Jardins de Gaia je bila ustanovljena leta 1994 v Franciji. Njihova filozofija temelji na prepričanju, da je prihodnost naše matere Zemlje, Gaie, povezana s spoštovanjem do okolju prijaznega kmetijstva. Njihovo delovanje temelji na principih pravične trgovine že od samega začetka, še preden je to postala modna muha.


Prikaži vse artikle blagovne znamke
 • Nasveti in pomoč

  Nasveti in
  pomoč

 • LiCare klub več kot le klub

  LiCare klub več kot le klub

 • Brezplačna in hitra dostava

  Brezplačna in
  hitra dostava

 • 30 dnevna garancija

  30 dnevna garancija

Blagovne znamke na LiCare

test