Brezplačni priročnik
Licare klub
Brezplačni vzorčki

Poiščite si
izdelek
zase!

Dnevi ajurvedske kozmetike...

Dnevi ajurvedske kozmetike so tukaj!

Samo do konca tedna super ugodne cene kozmetike Purifying Urban Veda. Linija Purifying je primerna za kapha došo in sedaj je na voljo za kar -40% ceneje!

Ajurveda je več tisočletij stara indijska tradicionalna medicina, katere glavno vodilo je ohraniti dobro zdravje in pozdraviti bolezen po naravnih metodah. Ajurveda pravi, da je popolno zdravje ravnovesje med telesnim, umskim in duhovnim stanjem vpliv pa imajo tudi odnosi z drugimi ljudmi, življenjski nazor in okolje.

Po ajurvedi v našem telesu obstajajo tri doše, vata, kapha in pitta doša, od katerih je odvisen naš značaj, izgled in naše zdravje. Vsak posameznik je kombinacija vseh treh doš, vendar ponavadi v našem telesu prevladujeta ena ali dve doši.

Danes bomo opisali in dali nekaj nasvetov za tiste s prevladujočo kapho došo, če si želiš vedeti več o ajurvedi in ostalih došah pa si lahko brezplačno preneseš e-knjižico Mala šola ajurvedeklikni tukaj.

Kapha doša

Tipu kapha doši prevladujeta elementa zemlja in voda. Osebe tega tipa so po konstituciji močnejše postave, značilen zanje je zdrav, brezskrben spanec, dober apetit, počasna prebava, prija jim  začinjena hrana. Po naravi so to precej dobrodušni in ljubeči ljudje, ki jih je težko vreči iz ravnovesja, vedno imajo čas in redko hitijo.

Osebe s kapho došo zelo dobro prenašajo sonce, njihova koža je običajno mastna in bolj nagnjena k ogrcem, prav tako pa imajo ponavadi manj gubic.

Nasveti za nego kože

 1. Uporaba kakovostne kozmetike. Za kapho doša je primerna linija Purifying Urban Veda (do konca tedna znižana kar -40%). To je kozmetika, narejena po starih ajurvedskih recepturah in prilagojena sodobnemu tempu življenja.
 2. Ne pretiravaj z uporabo čistilnih izdelkov, da bi se znebila mastne kože. Uporabljaj nežne čistilne izdelke in kožo tedensko očisti z naravno kozmetiko, ki je posebej izbrana za došo kapha.
 3. Izberi nežne kreme, ki ne bodo zamašile por.
 4. Uživanje začinjene hrane ti bo pomagalo pri prebavi, saj imajo osebe s kapho došo počasen metabolizem. Uživanje hrane kot je česen, ingver, čili, kar vam bo pospešilo prebavo. Dali vam bodo energijo in vitalnost.
 5. Izogibaj se rdečemu mesu, maščobam, sladicam... Tega bi se sicer morale izogibati vse doše, vendar je za kožo pri osebah s kapha došo še posebej pomembno, da uživajo lahko hrano. Pomembno je uživanje sadja in zelenjave.
 6. Izogibaj se hladnim napitkom ter raje uživaj tople napitke oz. pijače s sobno temperaturo. Hladni napitki namreč upočasnjujejo metabolizem.
 7. Živi energično ter prepreči stagnacijo energije. Naj se energija pretaka tako po mislih in po telesu.
 8. Izogibaj se nereda v tvojem življenju, tako kot tudi v tvojem domu in v pisarni. Kapha doša se mora truditi, da ohrani svoje življenje urejeno, kjer se lahko energija prosto pretaka.

Si že preveril, katera doša si? Če ne, si hitro prenesi brezplačno e-knjižico o ajurvedi ter preveri, kateri elementi prevladujejo pri tebi... Klikni tukaj!

Tukaj pa najdeš naravno ajurvedsko kozmetiko za vse tri tipe doš - klikni tukaj.

LiCare.si

Ta vnos je objavil Blog purifying, pitta doša, vata doša, urban veda, kapha doša, naravna kozmetika, ayurveda, ajurveda v Torek, 12. 6. 2018 in označil z LiCare.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →

Dodaj komentar
 • Nasveti in pomoč

  Nasveti in
  pomoč

 • LiCare klub več kot le klub

  LiCare klub več kot le klub

 • Brezplačna in hitra dostava

  Brezplačna in
  hitra dostava

 • 30 dnevna garancija

  30 dnevna garancija

Blagovne znamke na LiCare

test