Brezplačni priročnik
Licare klub
Brezplačni vzorčki

Poiščite si
izdelek
zase!

Eterično olje evkaliptusa

Eterično olje evkaliptusa

Organsko eterično olje evkaliptusa.
7,60€

Koda artikla: PO-0001-AB

Zaloga: Ni na zalogi

Dodaj na listo želja
Področje: Prijetno doma
Volumen: 10ml
Poreklo: Velika Britanija

Eterično olje evkaliptusa Absolute Aromas prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave in je pridobljeno s parno destilacijo listov evkaliptusa Eucalyptus globulus. Obstaja veliko različnih vrst evkaliptusa, vendar je globule najbolj priljubljen. To organsko eterično olje evkaliptusa vsebuje visok delež (80-85%) eukaliptola. Olje je svetlo rumenkaste barve, z osvežilnim in ostrim vonjem. 

Organsko eterično olje evkaliptusa nosi oznako Eucalyptus 80/85 in se nanaša na vsebino evkaliptola v olju, ki znaša 80-85%.

Olje je iz nadzorovane ekološke pridelave, iz visoko kakovostne in dosledne kitajske proizvodnje. Delež evkaliptola je višji, kot je predpisano po britanski farmakopeji, kjer je navedeno, da mora eterično olje vsebovati najmanj 70% evkaliptola (cineola).

Eterično olje evkaliptusa ima mnoge blagodejne učinke in se uporablja kot zdravilo, antiseptik, replent, dišava ali pa začimba. Že avstralski aborigini so poznali te lastnosti in si rane povezovali z evkaliptusovimi listi. 

Uporaba v zdravilstvu

Ker evkaliptusovo olje deluje protimikrobno, je predvsem dobrodošlo v zimskih mesecih kot sredstvo za inhaliranje v času prehladnih obolenj. Deluje tudi kot dekongestiv, zato se priporoča pri bronhitisu, stimulira pa tudi imunski sistem in tako deluje še dodatno blagodejno pri prehladnih obolenjih.

Pri prehladih in gripi olje uporabite kot parno inhalacijo: v parni inhalator ali posodo z vročo vodo dodajte 2 kapljici eteričnega olja evkaliptusa. Dodate lahko še kapljico eteričnega olja sivke in 1 kapljico eteričnega olja kamilice. Paro vdihihujte nekaj minut in ponavljajte večkrat dnevno.

Pri prehladu olje lahko uporabljete tudi zunanje: 2 kapljici eteričnega olja evkaliptusa in po 1 kapljico olja sivke in kamilice dodajte 2 žlicama mandljevega olja in z mešanico masirajte področje prsnega koša.

Uporaba pri odganjanju mrčesa

Eterično olje evkaliptusa je močan naravni repelent. Če mu dodate eterično olje citronele in cedrovine, je učinek pri odganjanju mrčesa še večji. Olje uporabite v oljnem izparilniku.

Eterično olje evkaliptusa kot dišava

Eterično olje evkaliptusa s svojim svežim in čistim vonjem poživlja, zbistri um in izboljša koncentracijo. Je eno najbolj priljubljenih olj, ki se predvsem kot dišava uporablja v domačih izparilnikih. Je tudi najpogosteje uporabljano olje za kopeli in v savnah.

 

Nasveti za varno uporabo eteričnih olj

Eterična olja so visoko koncentrirani rastlinski izvlečki in kot taki močne spojine, ki so ob nepravilni uporabi lahko zdravju škodljivi. Zaradi tega je pri uporabi eteričnih olj potrebna previdnost.

Napotki za varno uporabo vseh eteričnih olj, tudi naravnih in olj iz ekološke pridelave:

 • Eterična olja so namenjena samo za zunanjo uporabo.
 • Z nerazredčenimi eteričnimi olji rokujte previdno.
 • Eterična olja shranjujete nedosegljiva otrokom.
 • Pred prvo uporabo eteričnega olja preverite, če ste na olje morda preobčutljivi: majhno količino olja nanesite na kožo in preverite morebitno alergijsko reakcijo.
 • Eteričnih olj ne uporabljajte na sluznicah.
 • Pazite, da eterična olja ne zaidejo v oči.
 • Na koži uporabljajte samo razredčena eterična olja. V primeru draženja kože prenehajte z uporabo.
 • Posebna previdnost velja pri uporabi eteričnih olj pri otrocih.
 • V primeru nosečnosti in pri nekaterih boleznih (okvare jeter, epilepsija, rak…) se pred uporabo eteričnih olj posvetujte s strokovnjakom: zdravnikom, farmacevtom ali strokovnjakom za aromaterapijo. Prav tako se posvetujte s strokovnjakom v primeru sočasne uporabe eteričnih olj in nekaterih zdravil, saj eterična olja lahko vplivajo na delovanje zdravil in zmanjšajo, povečajo ali pa spremenijo njihovo delovanje.
Absolute Aromas Eterično olje evkaliptusa

Absolute Aromas ponuja široko paleto več kot 120 eteričnih olj iz različnih delov sveta. Izbirajo samo eterična olja najboljše kakovosti.


Prikaži vse artikle blagovne znamke
 • Nasveti in pomoč

  Nasveti in
  pomoč

 • LiCare klub več kot le klub

  LiCare klub več kot le klub

 • Brezplačna in hitra dostava

  Brezplačna in
  hitra dostava

 • 30 dnevna garancija

  30 dnevna garancija

Blagovne znamke na LiCare

test