Brezplačni priročnik
Licare klub
Brezplačni vzorčki

Poiščite si
izdelek
zase!

Limonska trava

Limonska trava

Sušena, ekološko pridelana limonska trava.
3,60€

Koda artikla: ZE-0004-GA

Zaloga: Na zalogi

Pridobi 3 točk zvestobe. 3 točk = 0,15€.

Dodaj na listo želja
Področje: Rad dobro jem
Volumen: 17g
Poreklo: Francija

Limonska trava je zelo aromatična rastlina, ki najverjetneje prihaja iz Azije; značilna je za Kambodžo, Tajsko, Malezijo, Indijo in ostale dele Azije, uporabljajo pa jo tudi v nekaterih predelih tropske Afrike. Je trava z do dva metra visokimi, suličastimi listi. Kot rastlina je precej nezahtevna, zato jo danes zaradi vse večje priljubljenosti najdemo v vrtovih vseh podnebmnih pasov. Ima prijeten okus, ki spominja na okus citrusov, najpogosteje pa se uporablja v azijski kuhinji. V naših krajih je bila limonska trava še nedavno precej neznana rastlina in zelišče. Njena slava se je v Evropo vrnila predvsem z razmahom tajske kuhinje, zapisi pa opisujejo, da so se z njo dišavili že Stari Grki in Rimljani.

Sušena limonska trava iz certificiranega ekološkega kmetovanja. Izvajalec BIO nadzora je ECOCERT France SAS (FR-BIO-01).

Limonska trava je pakirana v ličnem steklenem kozarčku s pokrovom, ki omogoča dobro tesno zapiranje.

 

Navodila za shranjevanje: Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred svetlobo in tesno zaprto.

Limonsko travo uporabljamo za pripravo čajev in kot začimbo, uporabljajo pa jo tudi  mnoge tradicionalne medicine, ki ji pripisujejeo prenekatere blagodejne učinke.

Limonska trava v kulinariki

Limonska trava je začimba, ki jedem doda nežen, svež limonast, ki ni preveč prevladujoč. 

Obstaja mnogo vrst limoskih trav, vendar se v kulinariki uporabljata predvsem zahodnoindijska in vzhodnoindijska limonska trava.

Limonska trava je osnovna začimba v nekaterih azijskih kuhinjah, predvsem je dominantna v tajski kuhinji. Uporabljamo jo tako, da jo jedem dodamo na začetku kuhanja. Odlično se poda k perutnini, ribam, morskim sadežem in tudi zelenjavi, jim pa doda značilno, eksotično noto. Uporabljamo jo kot dodatek povsod, kjer v receptih omenjajo limono in limonino lupino.

Lahko jo uporabljamo tudi z drugimi začimbami in zelišči: predvsem se dobro druži z baziliko, cimetom, česnom, čilijem, črnim poprom, ingverjem, klinčki, kurkumo, majaronom, meliso in rožmarinom.

Limonska trava v zdravilstvu

Številne tradicionalne medicine uporabljajo limonsko travo tudi kot zelišče za zdravje.

-        Vsebuje veliko antioksidantov, zato lahko iz limoske trave pripravimo zdravilen čaj, ki ga lahko pijemo toplega ali hladnega. Čaj poživi, osveži, oskrbi telo z antioksidanti, istočasno pa tudi psihično pomirja, deluje proti utrujenosti in izčrpanosti in spodbuja koncentracijo.

-        Vroč poparek iz limonske trave lahko uporabljamo tudi za inhalacije, ki blagodejno delujejo na dihalne poti in sinuse in pomagajo pri odstranjevanju sluzi iz nosu. Čaj za inhalacije pripravite z 2-3 žličkama suhe limonske trave, eterično olje je lahko preveč intenzivno. Pokriti z brisačo globoko vdahnite zeliščno paro čez nos in izdahnite čez usta.

-        Deluje proti aknam in čisti kožo; bodisi kot čaj za pitje ali pa v obliki inhalacije.

-        Sprošča mišice želodca in črevesja, zato blagodejno deluje na prebavila. Eterično olje limonske trave vsebuje močne protibakterijske učinkovine, med drugim tudi geraniol, ki zavira rast bakterije Helicobacter pylori.

-        Zaradi sproščujočih lasnosti blagodejno deluje tudi pri glavobolih, ki nastanejo zaradi napetosti, kopel iz listov limonske trave zmanjša otekanje okončin in izboljša prekrvavitev telesa.

Terra Madre Limonska trava

Terra Madre je butično podjetje iz Francije, ki ponuja širok izbor organsko pridelanih začimb in zelišč, sledijo pa tudi načelom pravične trgovine. Proizvajajo ekskluzivna zelišča, začimbe in mešanice visoke kakovosti, v lični embalaži za zelo enostavno uporabo.


Prikaži vse artikle blagovne znamke

Poleg izdelka priporočamo tudi..

Priporočamo, da si ogledate tudi...

 • Nasveti in pomoč

  Nasveti in
  pomoč

 • LiCare klub več kot le klub

  LiCare klub več kot le klub

 • Brezplačna in hitra dostava

  Brezplačna in
  hitra dostava

 • 30 dnevna garancija

  30 dnevna garancija

Blagovne znamke na LiCare

test