Brezplačni priročnik
Licare klub
Brezplačni vzorčki

Poiščite si
izdelek
zase!

Za ta izbor ni na voljo nobenega artikla.

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.

Otroci

Če kje, potem smo pri negi otroške kože pazljivi pri izboru kozmetičnih izdelkov za otroke. Mehka, nežna koža potrebuje preverjena in naravna kozmetična sredstva, brez škodljivih dodatkov, kot so parabeni, SLS/SLES, konzervansi, emulgatorji, barvila in dišave. Pri negi nežne kože otrok in dojenčkov so to snovi, ki jih v kozmetiki ne želimo, zato je naravna kozmetika za otroke najprimernejša izbira za otrokovo nego. 

Za male škrate, za nego dojenčka, morajo biti kozmetični izdelki nežni, neagresivni in ne smejo dražiti kože. Že pri prvem kopanju dojenčka potrebujete naravni čistilni gel, ki nežno in temeljito odstrani nečistoče, ne poškoduje kože in ne draži oči. Tudi malo večji otroci potrebujejo čistilni gel za otroške kopeli, prhanje in pranje otroških las. Koža dojenčkov, zlasti vlažni predeli, potrebuje po kopanju naravni tekoči puder, ki zlahka drsi po dojenčkovi koži, jo mehča in pusti občutek svilnate svežine in nežen vonj. Za nego razdražene dojenčkove kože pod plenicami je nujna naravna otroška pasta za preprečevanje nastajanja izpuščajev in draženja zaradi mokrih plenic, še bolje pa je prej uporabiti naravno blažilno zaščitno pasto, ki učinkovito blokira mokroto ter zaščiti kožo nežne dojenčkove ritke.  Včasih je za nego otroške kože uporabno naravno otroško olje, ki nahrani kožo po kopanju, primerno je za masažo novorojenčka ali pa za odstranjevanje temenc na dojenčkovi glavici.

Malo večji otroci bodo svoje vedno umazane ročice z veseljem umivali z nežnim in dišečim naravnim otroškim tekočim milom, ki je zaradi svoje sestave primerno za vsakodnevno čiščenje.

Za čiščenje ritke ali pa, ko smo na potepu ali na poti, pridejo prav vedno uporabni naravni, osvežilni vlažni robčki, ki ne vsebujejo alkohola in parfumov.

Tudi brez naravne otroške kreme ne gre, predvsem, ko je nežna otroška koža izpostavljena zunanjim dejavnikom: soncu, vetru ali mrazu.

Prav tako nega otroških las potrebuje naravna kozmetična sredstva: naravni otroški šampon ali pa, pri dolgolaskah ali malih navihanih dolgolascih, tudi naravni otroški balzam za lase, ki pomaga razčesati kodraste otroške lase.

V hribih, na morju ali pa pri igri v vročih poletnih dneh, je treba poskrbeti za učinkovito zaščito kože vaših otrok pred sončnimi opeklinami na najbolj naraven način. Izbirate lahko med naravnimi kremami za sončenje s srednjo in visoko zaščito, posežete lahko tudi po certificiranem organskem mleku za sončenje za otroke. Na voljo je tudi sredstvo za sončenje, ki se nanaša nekoliko lažje: naravni otroški sprej za sončenje ali pa otroški stik za sončenje. Koža, ki je dneve in dneve izpostavljena soncu, zahteva posebno nego, zato je na voljo tudi poseben, naravni šampon in gel za prhanje po sončenju, ali pa naravno otroško mleko po sončenju, ki nežno otroško kožo hidrira in pomirja.

Topli poletni  večeri na morju ali na domačem vrtu poleg vsega lepega prinašajo tudi nadležne komarje. Nežno otroško kožo zato zaščitite z naravnimi otroškimi sredstvi za zaščito pred komarji: roll-on gel za naravno zaščito pred komarji ali pa naravni sprej proti komarjem. Sredstva za zaščito pred komarji so naravna in učinkovita. Ne vsebujejo amoniaka, obogatena pa so z eteričnim oljem citronele in melise, andiroba in neem olja.  Po piku komarjev lahko uporabite naravni roll-on z eteričnimi olji, ki učinkovito pomirja draženje in srbenje.

Otroci v vrtcu ali šoli se prej ali slej srečajo z nadležnimi ušmi in takrat potrebujete učinkovita naravna sredstva za odpravljanje uši: naravni šampon za odpravljanje uši in gnid ali pa olje s posebnim glavnikom za odpravljanje uši in gnid. Ko smo uši že odpravili in čakamo, da zginejo tudi z glav drugih otrok v skupini je koristno, če z losjonom za zaščito pred ušmi poskrbimo, da se uške na male glave ponovno ne naselijo.

 

 • Nasveti in pomoč

  Nasveti in
  pomoč

 • LiCare klub več kot le klub

  LiCare klub več kot le klub

 • Brezplačna in hitra dostava

  Brezplačna in
  hitra dostava

 • 30 dnevna garancija

  30 dnevna garancija

Blagovne znamke na LiCare

test